Четвер, 25 Квітня, 2024

У двох хмельницьких музеях запровадили безкоштовний аудіогід на іноземних мовах

Екскурсії Музеєм історії міста та Хмельницьким музеєм-студією фотомистецтва тепер можна прослухати іноземною мовою. Безкоштовний аудіогід кожен бажаючий може завантажити на сайті управління культури або зчитати через QR-код у самих установах. Аудіоекскурсії доступні англійською та німецькою мовою.Також планують розширити вибір мов і розробити для іноземців цікаві тематичні екскурсії. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

У двох хмельницьких музеях запустили безкоштовний аудіогід. Екскурсії доступні на двох мовах: англійській та німецькій. Таке нововведення запрацювало в Музеї історії міста Хмельницького та Музеї-студії фотомистецтва. До цих закладів часто навідуються іноземні гості нашого міста. Тепер кожен відвідувач музею може завантажити аудіоекскурсію та прослухати її під час візиту до музеїв. 

Заступник начальника управління культури і туризму Світлана Шевченко розповіла, що було вирішено зробити такий простіший та практичний варіант для того, щоб кожен відвідувач музею міг дізнатися про експонати музею, завантаживши на смартфон аудіоекскурсію. Про це йдеться в сюжеті МТРК  «Місто».

Аудіоваріант екскурсії доступний на сайті управління культури і туризму міської ради. Також можна просто зчитати QR-код у самих установах.

Директор Музею історії міста Галина Барабаш розповідає, що з початку запровадження аудіоекскурсій на іноземній мові, ними вже скористалися англомовні гості.

Наразі екскурсії доступні лише англійською та німецькою. Однак у майбутньому планують розширити вибір мов. Заступник начальника управління культури і туризму Світлана Шевченко зазначає, що вірогідно, це будуть польська та українська мова. Таким чином, відвідувачі зможуть самостійно прослухати текст екскурсії. Також планується розробити тематичні екскурсії для іноземних гостей та підготувати аудіогід Хмельницьким. Додамо, що послуга аудіоекскурсовода безкоштовна.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.