Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Хмельницькому запровадили електронні проїзні квитки

Хмельницький став третім містом в Україні, де запровадили електронні проїзні квитки. Тепер хмельничани та гості міста, які оплачують проїзд у комунальному транспорті за допомогою QR-коду, можуть придбати спеціальний проїзний. Далі детальніше розповість «Хмельницький Майбутнього».

Нагадаємо, що у травні 2017 року для хмельничан стала доступною послуга оплати проїзду у громадському транспорті за допомогою QR-коду. Така система оплати проїзду за допомогою смартфону дуже зручна та вигідна, особливо для молоді. За словами міського голови Олександра Симчишина, сучасній молоді значно зручніше оплатити проїзд через смартфон, ніж розраховуватися готівкою. Вперше нова система безготівкового розрахунку почала діяти у Львові, потім – у Херсоні, Дніпрі, Івано-Франківську, Чернігові, Конотопі, Білій Церкві, Сумах, Запоріжжі. В Україні оплатити проїзд смартфоном можуть мешканці 20 міст. У кожному хмельницькому тролейбусі розміщено по 5-6 плакатів з QR-кодами. Завдяки цьому в «Електротрансі» вдається слідкувати за кількістю пасажирів, що користується таким видом оплати проїзду.

Тепер у Хмельницькому запровадили електронні проїзні квитки. Можна стверджувати, що у своєму розвитку Хмельницьким задає темп іншим українським містам, які також прагнуть втілювати інновації у різних сферах.

«Оплата смартфоном та QR-кодом у хмельничан до сьогодні асоціювалася з разовою оплатою за проїзд. За півтора роки, які працює сервіс, ми зрозуміли, що є частина хмельничан, які обрали для себе цей вид оплати за проїзд як постійний. Тому потрібно створювати для них нові зручності. Так з’явився електронний проїзний, який вдалося впровадити завдяки співпраці влади, «Електротрансу» та ПриватБанку», – наголосив заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Проїзний квиток можна обрати на вибір – терміном на місяць або на один день. Вартість добового електронного проїзного становить 10 гривень, проїзний на місяць коштуватиме 130 гривень. Місячний проїзний найвигідніше купувати на початку місяця, оскільки наразі його дія завершуватиметься 30 числа кожного місяця. 

Придбати електронний проїзний квиток легко та просто. Для цього потрібно лише один раз зчитати QR-код, далі у додатку Privat24 у розділі «Транспорт» послуга автоматично зберігається. Тому для купівлі електронного проїзного квитка треба увійти в додаток Privat24, обрати термін дії квитка, оплатити карткою будь-якого банку, прив’язаною до додатка, і квиток з’явиться у смартфоні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.