П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Хмельницькому продовжують оновлювати зовнішнє освітлення

У Хмельницькому триває робота щодо заміни старих ламп розжарювання на LED. Завдяки цьому вдається заощадити на електроенергії, яка витрачається на освітлення вулиць та багатоповерхових будинків. Цього року з міського бюджету виділено понад чотири мільйони гривень на проведення капітального ремонту вуличного освітлення. Далі про це розповість «Хмельницький Майбутнього».

Завдяки світлодіодному освітленню Хмельницький заощаджує електроенергію. У місті замінили понад 5500 ламп розжарювання на світлодіодні. Завдяки цьому щомісяця є можливість заощаджувати 25-30%, або 80-100 тисяч кіловат-годин електроенергії. Також було прокладено мережі зовнішнього освітлення на кладовищі в мікрорайоні Ракове. У мікрорайонах Книжківці, Гречани та Озерна встановили нові ліхтарі.

Сучасні LED-світильники дають змогу суттєво заощаджувати електроенергію. Сучасні світильники не є радіаційними і не потребують спеціальної утилізації. Світильники складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Вага одного ліхтаря становить 11 кілограм. Світильники не потребують постійного обслуговування і їх не потрібно часто змінювати. 

Директор комунального підприємства «Міськсвітло» Володимир Пекарський розповів, що роботи з оновлення зовнішнього освітлення у місті тривають. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі. Нові світильники оснащені спеціальною функцією – димування. За словами Володимира Пекарського, це означає, що вночі суттєво зменшується споживання електроенергії.

«Ще один реалізований проект в цьому році. На відрізку вулиць Бандери та Кам’янецька замінили натрієві світильники на LED світильники з функцією димування або астродимер. Що це таке і що воно нам дає???? Даний світильник запрограмований на падіння світлового потоку після півночі на 30 відсотків, а це ще плюс до економії електроенергії», – написав Володимир Пекарський.

За його словами, у цьому році замінили майже чотири тисячі ламп, що освітлюють дворові території. Завдяки цьому є змога зменшити витрати електроенергії на освітлення.

Крім того, мешканці вул. Тернопільської, 34, 30, 30/1, 28, 28/2, 26/2, 26, 26а, звернулися до депутата Хмельницької обласної ради з питанням щодо освітлення та ремонту асфальтного покриття проходу, який розташований від їхніх будинків та проходить між двома стоянками і виходить біля Поліклініки №4. Працівники комунального підприємства «Міськсвітло» вчасно відреагували на звернення. Наразі тут встановили світильники. Адже на цій території постійно жвавий рух людей, які йдуть до поліклініки, та дітей, що ходять до школи та садочку. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.