П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Доставка газу: скільки будуть платити хмельничани за цю послугу

У січні місяці подоляни отримають дві платіжки за газ. У першій буде міститися сума за безпосередньо спожитий природний газ, інша – за транспортування. Чому відбулися такі зміни і скільки містяни будуть платити за блакитне паливо, дізнайте з khmelnytskyi-future.com.ua.

Нічого не змінилося, окрім того, що буде дві платіжки

У Акціонерному товаристві “Хмельницькгаз” запевняють, що для споживачів фактично нічого не змінилося, адже раніше розподіл газу та обслуговування мереж були включені в один рахунок разом із спожитим паливом. Проте процес відокремлення цих послуг завершився і за січень місяць хмельничани отримують додаткову квитанцію за доставку газу. 

7

Яку ціну за доставку природного газу будуть платити споживачі?

З першого січня 2020 року хмельничани будуть платити за доставку газу одну гривню, чотири копійки за метр кубічний. Проте з першого липня і до кінця 2020 року тариф буде змінено і становитиме – одну гривню, двадцять копійок за метр кубічний.  Проте споживачі занепокоєні такими новаціями і не знають як платити за цю послугу. Адже вартість доставки рахують кожному індивідуально. За основу беруть період з першого жовтня 2018 року по тридцяте вересня 2019 року. Суму, яка у вас вийшла за ці місяці потрібно множити на 1,044 гривні (вартість діючого тарифу) та поділити на дванадцять місяців. 

 До прикладу, за рік ви використали тисячу п’ятсот кубічних метрів, тоді ваш розрахунок буде наступним: 1500 х 1,044/12 = сто тридцять гривень, п’ятдесят копійок. Таку суму споживач має заплатити за доставку газу. Алгоритм простий – чим менше використали природного газу за рік, тим менше буде коштувати доставка. 

Платити будуть навіть ті, які взагалі не користуються газом

Ось такий каламбур виходить. Якщо у вас дома стоїть газова плита, але ви три місяці перебували на дачі і нею не користувалися, то за доставку блакитного палива ви все одно маєте сплатити. Крім того, якщо місяць ви заборгували та не сплатили за послуги, то вам нараховують пеню в подвійному розмірі. Наприклад, сума заборгованості буде становити сто тридцять гривень, п’ятдесят копійок за місяць, відповідно суму, яку потрібно заплатити – двісті шістдесят одну гривню. Потрібно зазначити, що за січень-лютий місяці пеня не буде нараховуватися, адже абонентам потрібно адаптуватися до змін. Додамо, що тариф за транспортування газу покриває субсидія, тому якщо ви отримуєте субсидію, то вам не потрібно хвилюватися. “Хмельницькгаз” вже уклав договір з “Ощадбанком” і відповідні суми будуть незабаром перераховані на картки абонентів.

Як вам такі новації? Знаємо, що багато подолян вже обурені цими змінами та вже висловлюють свою думку у соціальних мережах. Ми ж чекаємо ваших коментарів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.