П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Хмельницький залізничний вокзал є найдоступнішим в Україні

Хмельницький залізничний вокзал визнали найдоступнішим в Україні. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

У Хмельницькому провели Всеукраїнський семінар, тема якого стосувалася проблем створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю. До нашого міста завітали вісімдесят учасників, керівників міських та обласних організацій з дев’ятнадцяти областей України. Протягом трьох днів вони обговорювали проблеми доступності. Учасники перевірили, на скільки доступним є Хмельницький та інші міста області, де вони вже побували з екскурсіями. Учасники заходу визнали Хмельницький залізничний вокзал найдоступнішим в Україні.

У Хмельницькому вже третій рік поспіль працює спеціальна бригада, яка допомагає людям з інвалідністю зійти та сісти на потяг. Також створені усі необхідні умови для відпочинку, облаштовані пандуси. За кошти з міського бюджету минулого рок відремонтували Привокзальну площу і подбали про безбар’єрний простір. Тут відповідно до нових державних будівельних норм, забезпечено безперешкодний доступ для хмельничан і гостей міста. Зокрема, з’явилася повністю нова пішохідна зона від вулиці Шевченка до «Укрпошти». Також облаштували парковку. Привокзальна площа стала комфортним і зручним місцем для очікування потягів. Про це йдеться у сюжеті МТРК «Місто».

вокзал

Фонтан

З 2017 року, на Привокзальній площі працює сучасний пішохідний фонтан. Ввечері фонтан світиться різними кольорами. Хмельничанам та гостям міста подобається відпочивати біля фонтану, особливо у спекотну погоду. Радіють інтерактивному та сучасному фонтану діти. Завдяки водограю територія біля залізничного вокзалу виглядає естетично та привабливо. Також тут з’явилося нове освітлення, зручні лавочки та урни для сміття. Замість старого асфальтного покриття облаштували тротуарну плитку.

Зупинка

Також відновили зупинку громадського транспорту, яка розташована у напрямку мікрорайону Раково. Хмельничани та гості міста комфортно очікують громадській транспорт на «розумній зупинці». Тут доступний безкоштовний інтернет. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.