Вівторок, 19 Березня, 2024

Міжкорпоративний IT-університет BIONIC UNIVERSITY в Хмельницькому

BIONIC University (BU) – освітня ініціатива Фонду Василя Хмельницького в партнерстві з провідними українськими та міжнародними ІТ-компаніями. Це перший в Україні відкритий міжкорпоративний ІТ-університет, націлений на підготовку кваліфікованих фахівців для високотехнологічних галузей з урахуванням їх реальних потреб. Філія університету знаходиться також в Хмельницькому. Детальніше читайте на khmelnytskyi-future.

Розвиток стартапа від провідного підприємця країни

BIONIC University дає практичні навички розробки та просування якісних IT-продуктів. В рамках напрямку TechSkills запропоновано більше десяти навчальних програм, за якими слухачі освоюють затребувані технології. Напрямок SoftSkills поєднує навчальні та тренінгові форми, що дає можливість знайти і закріпити навички ефективної комунікації, роботи в команді та презентації проектів.

Україна є лідером центральної і східної Європи по IT-аутсорсингу і входить у світову п’ятірку за кількістю сертифікованих IT-фахівців. Завдання ініціативи підтримати талановиту молодь і створити умови для професійного вдосконалення, застосування талантів саме в Україні.

За п’ять років роботи проекту навчання в BIONIC University пройшли понад 2000 осіб. Українські студенти не тільки реалізують на практиці власні проекти, а й беруть участь у спільних розробках із західними компаніями і підприємцями, відбувається жвавий обмін ідеями і апробація результатів.

Слухачі BIONIC University беруть участь у спільній розробці продуктів, в тому числі і затребуваних на міжнародному рівні. Наприклад, в партнерстві з RotterdamUniversity of Applies Sciences (Нідерланди) було реалізовано кілька успішних IT-проектів для голландських компаній і Роттердамського муніципалітету.

университет

Учні та студенти IT-університету

Рівень підготовки в BIONIC University відповідає вимогам як українських, так і європейських замовників, а успішну участь в командній реалізації міжнародних проектів з розробки програмного продукту відкриває можливості отримати роботу в перспективних IT-компаніях України.

У 2015 році BIONIC University в партнерстві з UC Berkeley Center for Executive Education (США) реалізував унікальну американо-українську освітню програму «Підприємництво і інноваційний менеджмент». Її мета полягала в тому, щоб навчити учасників використовувати досвід компаній Кремнієвої долини в українських реаліях.

Участь в програмі взяли талановиті українські менеджери і підприємці з досвідом практичної діяльності і наявністю проектів з розвитку власного бізнесу. Перевагу було віддано кандидатам, які, отримавши нові знання і навички, зможуть внести свій вклад в розвиток економіки України.

У 2016 році BIONIC University в рамках концепції практичного навчання запустив власний проект з розробки програмного забезпечення – BU Dev Studio. Команди створюють продукти і шукають рішення для реальних бізнес-завдань.

Засновник K.Fund Василь Хмельницький вважає, що талановитої молоді необхідно не тільки дати якісну сучасну освіту, але і забезпечити можливості для професійної реалізації в Україні. Саме тому BIONIC University приділяє увагу як формування освітнього середовища, так і створенню можливостей для роботи своїх студентів і випускників в найбільш інноваційних компаніях країни.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.