Субота, 27 Квітня, 2024

У Хмельницькому презентували перший в Україні міський портал для волонтерів

Вчора, 8 листопада, у Хмельницькому, презентували перший в Україні міський портал для волонтерів «Ліга волонтерів». Ідею реалізували представники руху «Чесно» за підтримки міської влади. Унікальна онлайн платформа стане майданчиком для об’єднання хмельничан навколо добрих справ. Кожен бажаючий тут зможе запропонувати ініціативу, що потребує волонтерської підтримки. Також тут можна знайти справу, в якій буде можливість надати допомогу. Найактивніших волонтерів обіцяють заохочувати подарунками. Як працюватиме портал для пошуку волонтерів, далі розповість інформаційне видання «Хмельницький Майбутнього».

«Ліга волонтерів» – унікальна онлайн-платформа для хмельничан. На сайті changer.in.ua можна знайти активістів для будь-якої громадської роботи: прибрати у парку, посадити молоді дерева, допомогти у притулку для тварин, допомогти армії, малозабезпечним родинам, зібрати подарунки для сиріт тощо. Додамо, що на сайті вже з’явилося декілька перших заявок.

За допомогою платформи міська влада, громадські організації та мешканці можуть пропонувати хмельничанам ініціативи, в яких потрібна волонтерська допомога. Для того, щоб скористатися цим сайтом, потрібно спочатку зареєструватися. Наприклад, для входу можна використати свій акаунт у соцмережі Facebook. Далі можна створювати події або долучатися до тих, що вже існують. Крім того, на сайті діє система рівнів. Їх можна здобувати, якщо активно брати участь у різноманітних волонтерських заходах. Початківці отримують рівень «Пластикової ліги». Також на сайті діє зручна карта з усіма необхідними локаціями подій та календар.

«Фактично, це систематизація роботи всіх тих, хто проявляє активність. Дуже важливо, що наше місто перше в Україні, де починає діяти така практика. Так, вже зараз ми почали підготовку до Різдвяного ярмарку і потребуємо допомоги волонтерів. Уже зареєстрували подію на сайті і чекаємо активності хмельничан», – пояснив міський голова Олександр Симчишин.

Найактивніших волонтерів будуть заохочувати подарунками. Їм даруватимуть різноманітні сувеніри: чашки, футболки тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.