Четвер, 25 Квітня, 2024

У Хмельницькому презентували проект «Smart City»

Вчора, 6 грудня, львівські архітектори презентували у Хмельницькому проект «Smart City». Проект спрямований на поліпшення комфорту та створення безпечної інфраструктури. Під час заходу вони розповіли, яку вулицю нашого міста можна перетворити на «розумну». Smart-вулиця передбачає широку проїжджу частину, острівці безпеки, зручні і безпечні тротуари та пішохідні переходи, а також спеціальне налаштування світлофорів, ліхтарів, встановлення розумних зупинок та багато іншого. Наразі «розумні» вулиці є у Львові та Києві. Далі детальніше «Хмельницький Майбутнього».

Хмельничанам презентували проект «розумних» вулиць. На прикладі Львова та Києва архітектори пояснили, що означає smart-вулиця. В першу чергу, вона повинна мати якісну інфраструктуру, широку проїжджу частину та пішохідну зону, острівці безпеки, вело доріжки, зелені зони, а також спеціально налаштовані світлофори, сучасне вуличне освітлення, камери спостереження та розумні зупинки. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

За словами архітектора Андрія Бражника, у Хмельницькому smart-вулицею могла би стати Старобульварна (колишня Гагаріна). Ця вулиця насичена культурними об’єктами. Тут є проблема з паркуванням та освітленням. Також Андрій Бражник додав, що наразі найкраще проект «Smart City» функціонує у Києві.

Заступник міського голови Володимир Гончарук розповів, що у Хмельницькому на деяких вулицях вже використали новітні smart-рішення. Зокрема, на вул. Подільській, Проспекті Миру та Бандери облаштували «розумні» зупинки. Також при проектуванні привокзальної площі були використані ІТ-технології. У центрі міста встановили лавочки із сонячними батареями. Також для зручності хмельничан діє мобільний додаток «Дозор.Сіті», завдяки йому можна слідкувати за рухом громадського транспорту в режимі онлайн. Однак врахувати повністю всі вимоги, які передбачає проект «Smart City» на конкретній вулиці, Хмельницький поки не готовий. Ідеї архітекторів щодо впровадження цього проекту планують втілювати поступово.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.