Субота, 27 Липня, 2024

Хмельницький аеропорт планують використовувати в якості вантажного хабу

Вчора, 3 червня, Президент України Володимир Зеленський перебував з робочим візитом на Хмельниччині. Він ознайомився з планами оновлення Хмельницького аеропорту. Робоча поїздка Президента України у Хмельницькій області триває і сьогодні. Далі розповість про це khmelnytskyi-future.

Хмельницький аеропорт планують використовувати як вантажний хаб

У рамках робочого візиту на Хмельниччину, Глава держави оглянув проекти «Великого будівництва», перевірив, як будують дитячий садочок у Хмельницькому районі. Також він відвідав студентський гуртожиток Хмельницького національного університету та перевірив, в яких умовах проживають студенти. Президент України обговорив з бізнесменами Хмельниччини основні проблеми розвитку економіки регіону. Також Володимир Зеленський зустрівся з міським головою Олександром Симчишиним та випив кави в одній з місцевих кав’ярень. 

Глава держави також ознайомився з планами реконструкції Хмельницького аеропорту. Вже протягом двадцяти років аеропорт не працює і знаходиться у незадовільному стані. Передбачається використовувати Хмельницький аеропорт в якості вантажного хабу. На реконструкцію злітно-посадкової смуги необхідно 1,5 млрд гривень. Президент України запропонував обговорити питання реконструкції аеропорту з логістичними компаніями, які зацікавлені в авіаперевезеннях.

«Може бути міжнародний вантажний коридор», – сказав Глава держави.

1

Відновлення роботи Хмельницького аеропорту

Загальна площа земельної ділянки, яку займає аеродром, становить 134,2 гектари, в тому числі летовище — 13,2 гектари. Аеропорт має штучну злітно-посадкову смугу з бетонним покриттям розміром 2200×42 метри, що відповідає класу В, PCN 13 /R/C/X/T/. Штучна злітно-посадкова смуга обладнана світлосигнальною системою М-2. 

Відновлення роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» розпочалося з прибирання та облаштування контрольно-пропускного пункту. В 2018 році на летовищі почали наводити лад: очищати від дерев, чагарників та кущів, що виросли тут протягом багатьох років. Комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький» підписало пакет договорів щодо обслуговування малої авіації з будівництвом та забезпеченням стоянки трьох літаків АН-2. Нагадаємо, що весною 2019 року на території аеропорту приземлилися шість літаків малої авіації з різних куточків України. У листопаді минулого року Хмельницький аеропорт вперше з 2012 року підключили до електромережі. Хмельницька міська рада виділила 800 тисяч гривень на встановлення сонячних панелей на 24 електроопорах. Це дало змогу забезпечити зовнішнє освітлення території аеропорту.

Відновлення роботи летовища сприятиме економічному розвитку Хмельницької області. Це дасть змогу вирішити важливі логістичні завдання та забезпечити пасажирські перевезення для потенційних туристів. Нагадаємо, що з обласного бюджету протягом останніх кількох років спрямували понад 5 мільйонів гривень на відновлення роботи аеропорту. Також залучили близько одного мільйона гривень з місцевих бюджетів та коштів суб’єктів господарювання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.