Понеділок, 28 Жовтня, 2024

Хмельничанам презентували остаточний проект парку «Подільський»

У суботу, шістнадцятого листопада, о 12:00, хмельничанам презентували остаточний ескізний проект парку «Подільський». На території парку розташують чимало цікавих та оригінальних атракцій для дітей та дорослих. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Парк «Подільський»

У Хмельницькому з’явиться ще одне затишне місце для приємного дозвілля. У Південно-Західному мікрорайоні облаштують парк «Подільський». Оскільки в інших мікрорайонах міста є парки або сквери, було вирішено облаштувати затишне місце для відпочинку і на території Південно-Західного мікрорайону. Тут будуть дитячі та спортивні майданчики, лавочки, сучасне освітлення та ще багато цікавого. Хмельничани сподіваються, що новий парк буде безпечним та комфортним.

Перші перші громадські обговорення щодо майбутнього парку провели наприкінці літа цього року. Архітектори громадської ініціативи «Proprostir» представили мешканцям Південно-Західного мікрорайону аналітичну частину проекту. У жовтні архітектори провели ще одну зустріч з хмельничанами та надали важливі рішення щодо того, як надалі буде розвиватися парк. Ескізний проект розробляли на основі власних ідей та побажань мешканців Південно-Західного мікрорайону. Дослідження та громадські обговорення підтвердили те, що парк є транзитним і головним напрямком є сполучення Львівського шосе і вулиці Фельштинської.

Що облаштують у парку «Подільському»

7777

Архітектори «Proprostir» зазначають, що при розробленні проекту парку головний акцент був зроблений на збереженні природи. Тут планують облаштувати дитячі, спортивні та оглядові майданчики. На території парку «Подільський» встановлять громадські вбиральні, лавочки, смітники, а також зроблять сучасне освітлення. Для паркування автомобілів відведуть спеціальну зону. Також кожен бажаючий зможе приємно провести час біля фонтану, озера або просто помилуватися гарними краєвидами. Ті, хто любить активно відпочивати, зможуть скористатися маунтбайкінг треком. На території парку встановлять пандуси. Таким чином, парк «Подільський» прагнуть зробити зручним, цікавим та затишним для хмельничан та гостей міста.

Громадські обговорення

Минулого тижня архітектори громадської ініціативи «ProProstir» представили хмельничанам остаточний проект парку «Подільський». На презентацію прийшли жителі Південно-Західного мікрорайону та працівники управління ЖКГ. Під час обговорення у проект внесли ще декілька поправок. Архітекторка Олена Джула-Райфшнайдер розповіла, що буде внесено ще декілька змін, які були запропоновані під час громадських обговорень. Після цього буде опубліковано остаточний варіант ескізного проекту парку. Згодом буде виготовлена проектно-кошторисна документація. Після рішення сесії міської ради стане відомо, коли розпочнуться будівельні роботи на території парку. Заплановано розпочати будівництво з центральних доріжок. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Фото – ProProstir.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.