Четвер, 28 Березня, 2024

Завдяки світлодіодному освітленню Хмельницький заощаджує енергоресурси

У Хмельницькому продовжують замінювати старі лампи розжарювання на LED. Це дозволяє заощадити на електроенергії, яка витрачається на освітлення вулиць та багатоповерхових будинків. Цього року з міського бюджету виділено понад чотири мільйони гривень на проведення капітального ремонту вуличного освітлення. Далі про це розповість «ХмельницькийFuture».

Завдяки світлодіодному освітленню Хмельницький заощаджує електроенергію. Протягом 2016-2017 років місто впроваджувало Програму енергоефективної модернізації внутрішнього та зовнішнього освітлення, розробило та реалізує План дій зі сталого енергетичного розвитку міста Хмельницького на 2016-2025 роки.

У Хмельницькому замінили понад 5500 ламп розжарювання на світлодіодні. Завдяки цьому щомісяця вдасться заощаджувати 25-30%, або 80-100 тисяч кіловат-годин електроенергії. Також проклали мережі зовнішнього освітлення на кладовищі в мікрорайоні Ракове. У мікрорайонах Книжківці, Гречани, Озерна встановили нові ліхтарі. Крім того, відремонтували 8 об’єктів мереж зовнішнього освітлення та встановили понад 200 світильників. 

Сучасні LED-світильники дають змогу суттєво заощаджувати електроенергію. Нові прилади у шість разів менше споживають електроенергії, ніж старі. Також сучасні світильники володіють екологічними перевагами, адже вони не є радіаційними і не потребують спеціальної утилізації. Світильники складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Вага одного ліхтаря становить 11 кілограм. Світильники не потребують постійного обслуговування і їх не потрібно часто змінювати. Зазначимо, що вартість одного приладу становить понад 5 тисяч гривень.

Директор комунального підприємства «Міськсвітло» Володимир Пекарський розповів, що вже виконано роботи на Проспекті Миру, Львівському шосе, від районної лікарні до заводу «Катіон». Завершуються роботи на двох ділянках на вулиці Кам’янецькій, виконано 80% робіт.

«Продовжуємо ремонтувати зовнішнє освітлення центральних вулиць міста, від Зарічанської до Подільської, у приватному секторі – на вулиці Дружби. Загалом на цих вулицях буде замінено на світлодіодні понад 600 світильників», – зазначив Володимир Пекарський.

За його словами, у цьому році замінили майже чотири тисячі ламп, що освітлюють дворові території. Завдяки цьому є змога зменшити витрати електроенергії на освітлення.

«За 11 місяців 2018 року споживання електроенергії на освітлення міста Хмельницького становило 3 248 476 кВт/год, що на 1 278 079 кВт/год менше, ніж за відповідний період 2017 року, що в перерахунку складає 3 млн. 668 тисяч гривень», – додав Володимир Пекарський.

Робота в напрямку енергозбереження у Хмельницькому триває.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.