П’ятниця, 29 Березня, 2024

У мікрорайоні Озерна облаштують сквер

Зона відпочинку замість багатоповерхового будинку з’явиться у мікрорайоні Озерна. Земельну ділянку біля озера, що на вулиці Залізняка, було офіційно відведено під сквер. Таким чином, це місце захистили від забудови. Далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

Один із незаконних об’єктів будівництва ліквідували у листопаді 2017 року на Озерній за адресою: вулиця вул. Залізняка, 1. Тут з 2008 року паркан загороджував ділянку, що була орендована під будівництво дитячого кафе. Однак згодом орендарі вирішили побудувати біля водойми багатоквартирний дев’ятиповерховий житловий будинок із комерційними приміщеннями. Орендар мав усі дозволи на будівництво та навіть встиг забити у землю бетонні палі. Але з’ясувалося, що містобудівні умови були видані з порушеннями. Навколо цього озера знаходиться охоронна зона, яка має площу п’ятдесят метрів. Тому практично вся земельна ділянка потрапляла у цю прибережно-захисну смугу. У 2017 році міська рада не продовжила термін дії договору. До справи також долучилася місцева прокуратура. Усю дозвільну документацію скасували через суд, а земельну ділянку таки повернули громаді.

Два роки тому усі паркани, які були біля водойми, знесли комунальники. Додамо, що з 2018 року ця земельна ділянка пребуває на балансі комунального підприємства із зеленого будівництва та благоустрою міста. Площа ділянки становить тисячу квадратних метрів. Міська рада офіційно захистила це місце від забудови. Незабаром комунальники розчистять і вирівняють цю територію. Таким чином, на Озерній облаштують затишне місце відпочинку для хмельничан. Вірогідно, що тут встановлять лавочки, зроблять освітлення, облаштують дитячий майданчик тощо. Про це йдеться в сюжеті МТРК «Місто».

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.