Субота, 20 Квітня, 2024

На вежі кінотеатру «Планета» встановили другий циферблат годинника

На вежі кінотеатру «Планета» встановили ще один годинник. Що ще тут з’явиться, далі розповість «Хмельницький Майбутнього».

П’ятнадцять років тому на будівлі колишнього пожежного депо встановили годинник. Внаслідок часу та погодних умов годинник почав всі частіше виходити з ладу, тому його зупинили. Хмельничани часто звіряли час за стрілками місцевого «Біг Бену». Влітку 2010 року годинник на вежі кінотеатру пошкодила блискавка. Після цього його електронний механізм направили на київське підприємство, де його відремонтували. Однак згодом механізм вийшов з ладу і годинник перебував у неробочому стані. Фахівці перевірили його та встановили, що годинник на вежі кінотеатру «Планета» вже не можливо відремонтувати. Крім того, сама пластикова конструкція годинника перебувала у поганому стані. Тому було вирішено придбати новий годинник.

Він виконаний у класичному стилі та має підсвітку. На це з міського бюджету виділили 200 тисяч гривень. Новий годинник встановили наприкінці минулого року. Його виготовив годинникар, член комітету підтримки Європейської асоціації вежових годинників і курантів С.Е.С.Н. львів’янин Олексій Бурнаєв. Майстер-годинникар, кандидат фізико-математичних наук, доцент Львівського національного аграрного університету виготовив годинники для понад 60-ти міст України.

годинник

На вежі кінотеатру «Планета» зі сторони вулиці Соборної з’явився ще один циферблат. Про це йдеться на офіційній сторінці закладу у соцмережі. Однак це ще не всі оновлення кінотеатру. Заплановано, що у цьому році на вежі встановлять жакемара — рухому годинникову фігурку. Це буде чоловічок із сурмою. Він буде виходити на балкончик та сурмити о дев’ятій ранку, дванадцятій, шістнадцятій та двадцятій годинах. Він буде не надто великим, однак його буде добре видно з вулиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.