Субота, 20 Квітня, 2024

У сквері ім. Шевченка розпочалася реконструкція фігур Миколи Мазура

Реставрацію фігур Миколи Мазура розпочали у сквері імені Тараса Шевченка. Далі розповість про це «Хмельницький Майбутнього».

Микола Мазур – Почесний громадянин міста, монументаліст, скульптор, живописець-станковіст, графік та педагог. Його любили та поважали. Роботи Миколи Мазура унікальні та неповторні. Митець використовував для створення яскравих композицій труби, колеса, пружини, поршні, підшипники, баки, резервуари, зношені автодвигуни. 

У кінотеатрі «Планета» розташована досить відома робота Миколи Мазура залізний «Веселий потяг». У парку імені Чекмана знаходиться автомістечко, яке налічує 12 фігур. На Майдані Незалежності встановлена скульптура «Віра. Надія. Любов». Микола Мазур є автором пам’ятника жертвам репресій комуністичного режиму «Ангел Скорботи». Його спорудили на вулиці Проскурівській, 61, ще у 1988 році. Традиційно біля цього пам’ятного знаку мешканці міста вшановують світлу пам’ять жертв голодоморів. Твори Миколи Мазура зберігаються в музеях та в приватних колекціях. У жовтні 2015 року Миколи Мазура не стало. Але пам’ять про нього завжди житиме у серцях кожного.

Минулого року відреставрували космодром у парку ім. Чекмана. На ремонт залізного космодрому були виділено 115 тисяч гривень з міського бюджету. Нагадаємо, що металеві скульптури з’явилися у парку ім. Чекмана у 1980 році. З того часу їх не реставрували. Деякі скульптури дуже зіпсувались під впливом погодних явищ. Тому конструкції вирішили відновити. Наразі розпочалася реконструкція фігур Миколи Мазура у сквері ім. Шевченка.

Підрядником стало вище професійне училище №11. Про це повідомив начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок. За його словами, вартість робіт становить 200 тисяч гривень. Про це повідомляє «Поділля-Центр».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.