Середа, 24 Квітня, 2024

Зламався холодильник. Що робити?

Холодильник – це один з головних жителів в будинку. Це царство їжі і холоду, адже завдяки цій побутовій техніці продукти надовго залишаються свіжими і їстівними. Якщо взимку без холодильника ще можна якось протягнути (можна виставити продукти на балкон), то влітку він вам просто необхідний. Зараз на ринку представлена ​​величезна кількість якісної техніки. Але навіть самий хороший пристрій, іноді, виходить з ладу. Наприклад, ще вчора холодильник відмінно працював, а сьогодні вже погано морозить або навпаки всі продукти покриваються інеєм. І ви в повному невіданні. Що це може бути: заглючила електроніка, яка стоїть чималі гроші або “втік” фреон 410 ціна якого коштує не так багато. Тому сьогодні ми поговоримо про те що робити коли у вас зламався холодильник.

5

 

Звернутися до майстра або зробити все самостійно?

Звичайно, краще звернутися до фахівця, який заощадить вам не тільки час, а й нерви. Якщо проблема не глобальна, то можна впоратися своїми силами. Але може бути, що вам необхідно заправити фреон 507, який знаходиться в випарнику камери. Адже фреон може “залишити” ваш холодильник моментально і ви навіть не зможете визначити це. Фреон – це прозора рідина без запаху, яка безпечна, як для людей, так і для навколишнього середовища. Ви можете неправильно розморожувати холодильник і станеться витік фреону разом з талою водою. Потрібно відзначити, що заправку фреону можна виконати самостійно, якщо у вас є відповідне обладнання. Адже для цього процесу використовують спеціальну компресорну станцію з манометрами. Тому якщо у вас є досвід і необхідний агрегат, тоді все можна зробити без допомоги майстрів. Ну, а якщо у вас немає манометра і станції, тоді краще звернутися в сервісний центр або викликати фахівця додому.

Будьте уважними

Дуже часто фахівець зовсім не потрібен. Наприклад, холодильник став погано морозити. Уважно огляньте техніку. Особливо придивіться до дверей. Можливо проблема в дверній ущільнювальній прокладці, яка порвалася. Якщо ви замінили прокладку, але проблема так і залишилася, тоді радимо зняти панель дверей і підтягнути діагональні тяги. Якщо і це не допомогло – регулюйте термостат.

Вся побутова техніка, і холодильники в тому числі, люблять турботу і увагу. Тому як тільки ви побачили, що пристрій починає виходити з ладу, його необхідно оглянути.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.