Четвер, 25 Квітня, 2024

Що необхідно взяти з собою в мандрівку

Збиратися в дорогу – це ціле мистецтво. І досвід в цій справі відіграє важливу роль. Що стосується подорожей, то збори не тільки хвилюючі, але й приємні. Адже скоро вас чекають красиві пейзажі, нові знайомства та відпочинок. І в цій метушні необхідно бути організованими: вчасно купити жд квитки, залагодити всі справи на роботі, купити необхідні речі і т.д. До речі, рекомендуємо купувати квитки на gd.tickets.ua – це швидко і зручно. Але сьогодні ми поговоримо, як підготуватися до майбутньої подорожі.

6

Збирайтеся заздалегідь

 

  1. Не відкладайте все на останній день. Це головне правило! Намагайтеся збиратися за кілька днів, а ще краще тижнів. За цей час ви встигнете: забронювати житло, скласти маршрут, залагодити всі справи на роботі, поміняти валюту і т.д.

  2. На аркуші паперу напишіть список необхідних речей. Як ви розумієте складати його потрібно заздалегідь. Сюди напишіть все, що потрібно взяти і важливі моменти, які необхідно вирішити до від’їзду. Запевняємо, що кожен день ви будете доставляти в список нові пункти.

 

Речі першої необхідності в дорозі

Перше і найголовніше – це гроші і документи! Все інше дрібниці без яких можна обійтися. До речі, це добро бажано зберігати поблизу. Тому необхідно взяти сумку, рюкзак. А для того, щоб ви нічого не забули ми склали невеликий список:

 

  1. Документи і копії. Якщо ви летите за кордон, то український паспорт можна не брати зате візьміть закордонний паспорт. Зробіть собі копії, а ще краще сфотографуйте і збережіть у телефон або на електронній пошті. Нехай копії вам ніколи не знадобляться, але береженого Бог береже. Якщо ви плануєте під час подорожі орендувати автомобіль, тоді візьміть права.

  2. Авіа і жд квитки. Також візьміть електронний варіант і роздруківки. Ще необхідно взяти документи на бронь житла.

  3. Страхування. Роздруківки і електронні варіанти.

  4. Банківські карти. Це порятунок для мандрівників, адже завдяки їм не потрібно возити з собою багато готівки. Тому, краще більше грошей мати на картці (бажано взяти кілька карт) ніж тягнути з собою в дорогу цілий статок.

  5. Готівка. Все одно доведеться взяти трохи готівки. Тому перед від’їздом поміняйте валюту.

  6. Словник і розмовник. Якщо ви їдете в іншу країну і з мовою у вас не дуже, то розмовник вам на допомогу. Словник можна закачати на смартфон і користуватися при необхідності.

  7. Аптечка. Вона також в обов’язковому порядку повинна бути присутньою у вашій сумці. Причому бажано взяти дві. Аптечку, з невеликою кількістю медикаментів, необхідно покласти в сумку або рюкзак, а решта в чемодан або дорожню сумку. Це робиться для того, що якщо в дорозі у вас заболить голова, то не потрібно переривати весь багаж.

  8. Ручка і блокнот. Можливо вам потрібно записати адресу або назву готелю.

  9. Гаджети та зарядні до них.

  10. Предмети особистої гігієни.

У цьому списку немає деталей гардеробу, але все залежить від пори року і країни куди ви збираєтеся їхати. Тому тему речей залишимо на потім. Сподіваємося, наш матеріал вам був корисний і скоро ми побачимо багато нових фото в соціальних мережах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.